Őszköszöntő családi futóversenyen járt a Zöld Követ Egyesület csapata Újbuda egyik legszebb zöld felületekkel tarkított részén, a Dzsungel Park területén.

Méltó környezetben, a gazdagréti Dzsungel Park körüli futópályán több százan gyűltek össze szeptember 26-án, vasárnap délelőtt, hogy részt vegyenek az őszköszöntő futóversenyen. A szép zöld környezetben rendezett futóversenyen a Zöld Követ csapata is részt vett. Kicsik és nagyok külön és szüleikkel együtt is lelkesen futották a köröket az Összefogás XI. Sportegyesület és a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) szervezésében megvalósuló hagyományos Őszköszöntő gazdagréti futóversenyen. A gyerekek az emléklapok és a csillogó érmek mellé egészséges nassolnivalót (almát, müzli szeleteket) is kaptak, és a Fiatal Családosok Klubja és a Zöld Követ Egyesület ajándékaival is gazdagodtak. A RUNaway csapatának köszönhetően pedig a szervezőmunka mellett fantasztikus lett a kivitelezés is.

Az őszköszöntő családi futóversenyen közönségtalálkozó keretében találkozhattak a résztvevők a 19 éves Herczeg-Kis Bálinttal, a 2021. évi Exatlon Hungary győztesével, akinek a sport mellett szívügye a környezetvédelem is.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke megosztotta velünk, nagyon örül annak, hogy évről-évre növekszik a 10 éves hagyományra visszatekintő futóversenyen résztvevő családok száma. Öt gyermekes újbudai anyukaként maga is gyakran sportol gyermekeivel, és szeretné a kerület lakóit rendszeres testmozgásra ösztönözni. Szerencsére Újbuda az utóbbi pár évben elindult az egészség- és környezettudatos gondolkodásmód útján, amihez mindenképpen hozzájárul, hogy a mozogni vágyók futópályákból és kültéri fitneszparkokból bőséges kínálatot találnak.