Több ezer fiatal bevonásával zárul a Zöld Követ Egyesület zöld követi programja

Civil szervezetként a Zöld Követ Egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy hazánkban is széles körben felhívja a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire és következményeire. Az Egyesület célja a természeti és környezeti értékek megismertetése, a felnövekvő generáció edukálása, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, és lépjünk fel együtt Földünk megóvásáért. 2020-ban alapított civil szervezetünk tagjai elkötelezettek a környezet szeretete, védelme iránt.

A 2022-2023 tanévben – a 2021-2022 tanév közel 3000 diákot elérő A FENNTARTHATÓ JÖVŐ(NK)ÉRT 2022 program sikerét követően – elindítottuk a ZÖLD KÖVET és a ZÖLD PECSÉT programot a magyar közoktatás iskolai közösségei számára. Tesszük ezt azzal a szándékkal, hogy elősegítsük az együtt gondolkodást, támogassuk a közösség ereje általi cselekvést, miközben a fiatalok széles körében népszerűsítjük a fenntartható fejlődés gondolatát.

A ZÖLD KÖVET program célja, hogy 3 év alatt a programban Magyarország településeinek 30%-a, terveink szerint 1.000 iskolai közösség kapcsolódjon majd be. A program meghirdetése óta közel 10.000 fiatal értünk el. Felavattunk 75 Zöld Követet, Mentort és Attasét. A program részeként megvalósuló Hulladékmentes kihívásban összesen 5000 diák és pedagógus vett részt. A project végén megvalósuló közvélemény-kutatást több mint ezer fő töltötte ki, ami egy reprezentatív mintát mutat arra vonatkozóan, hogy mi is a fiatalok álláspontja a témával kapcsolatban.

A program záróeseményére, az I. Zöld Követ Napra 2023. március 31-én, pénteken 9.00-15.00 óra között kerül sor a Gazdagrét Csikihegyek utcai Általános Iskolában több száz diák és pedagógus részvételével, ahol értékeljük az elmúlt egy évet és játékos zöld feladatokkal zárjuk a közös munka első szakaszát. Az eseményen részt vesz Raisz Anikó, környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár, Nagy Dani, influenszer és Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnök

Az Egyesület célja 2023-ban a Zöld követi program folytatása, újabb iskolák bevonása és még több Zöld Követ, Mentor és Attasé felavatása annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedéknek természetes, alap tevékenysége legyen a környezetünk védelme.