Rendkívül fontos, hogy gyereknapkor sem feledkezzünk el a környezetvédelemről, és a sok-sok feleslegesen kínált, gagyi és hulladéknak szánt „játék” helyett olyat adjunk gyermekünknek, ami maradandó! 

Budaörs, Kamaraerdőre szervezünk Zöld Gyermeknapi rendezvényt, hiszen a féktelen vásárlát és kapitalista szemléletet szorgalmazó gyermeknapi rendezvényeket szeretnénk zölddé, környezetbaráttá tenni. Tudjuk, hogy a gyerekeknek sokszor nem a méregdrága ajándékok okozzák az örömet, vagy ha elérhető is velük ideig óráig egy kis jókedv, idővel ráunnak, a gyerekszoba mélyére kerülnek. 

Mindig figyeljünk és tartsuk szem előtt a környezetvédelmet, kiváltképp azért, mert rengeteg olyan felesleges dologgal próbálják gyerekeinket elkápráztatni, amik később a kukában landolnak! 

Megmutattuk a gyerekeknek és a vállalkozó kedvű felnőtteknek, hogy a PET palackból kis fantáziával milyen remek virágtartó kaspó készíthető, majd abba különböző egynyári növények ültetésére nyílt lehetőség. Ezáltal nemcsak pár órára, pár napra lesz érdekes az a dolog amit gyereknapra kapott gyermekünk, hanem egész nyáron gondját kell viselni, megtanulva a növényápolás alapjait, a folyamatos locsolást, ami egyfajta felelősség tudatot ébreszt a gyerekekben és látható, tapasztalható módon formálhatják közvetlen környezetüket, mivel felelősséggel tartoznak egy növény fejlődéséért, tágabb értelemben bolygónkért. 

A felnőtteket kvízekkel, a fiatalabbakat pedig játékos, környezetvédelemhez kapcsolódó színezőkkel, foglalkoztatókkal vártuk.

Fontos, hogy a családok életében nap mint nap jelen legyen a környezetvédelem, a zöld szemlélet. Bízunk benne, hogy akcióink során sikerül a gyerekeknek magukba szívni Bolygónk szeretetét, és később a háztartásokban a mindennapokban is tudatosan folytatódik a szelektív hulladékgyűjtés, és azon aktivitások, melyekkel közvetlenül csökkenthető a keletkezett hulladék mennyisége. 

A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 projekt keretében valósult meg.