A szelektív hulladékgyűjtéssel nagymértékben hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez. Ehhez nem kell sok szabályt betartanunk, egy pici erőfeszítéssel is sokat tehetünk!

A papír hulladékhoz teheted az újságokat, füzeteket, csomagolópapírokat, kartondobozokat, KIÖBLÍTETT italos kartondobozokat. Ebbe NE dobj olajos, zsíros dobozokat, használt papírzsebkendőt, szalvétát, mert csak megnezehíted a dolgozók munkáját.

A műanyag gyűjtőbe dobhatod a kiöblített PET palackot, szintén KIMOSOTT háztartási flakonokat és azok lecsavart kupakjait. Ide tartoznak továbbá a háztartásban előforduló tiszta fóliák, joghurtos poharak és a különböző háztartási fémhulladékok. A fém- és műanyag hulladékok elkülönítése utólag történik. Amit NEM szabad beletenni: CD-lemez, magnókazetta, nejlonharisnya.

Az üveg szelektív gyűjtése továbbra is hulladékgyűjtő szigeteken megoldható. A színes és fehér üvegeket külön kell gyűjteni. Ide dobhatjuk a befőttes, szörpös, sörös, bébiételes üvegeket, természetesen KIMOSVA. Ablaküveget, tükröt, szemüveget, villanykörtét, porcelánt NE dobjunk bele.

konténer: papír
konténer: műanyag és fém
konténer: fehér üveg
konténer: színes üveg