Útközben

A kirándulás tökéletes kikapcsolódás, általa megújul a testünk és a lelkünk. Egy kísérlet kimutatta, hogy a természetjárás valóban csökkenti a stressz-szintet, ehhez pedig a csoport egyik felének erdőben, a másiknak városban kellett sétálni. Majd megmérték a tesztalanyok vérnyomását, az eredmények alapján pedig az erdőben sétálók vérnyomása alacsonyabb volt, jobb hangulatról és kevesebb feszültségről számoltak be. Így tudományosan is bizonyított, hogy a túrázás csökkenti a stresszt, ráadásul remek szórakozás.

Mai napig óriási probléma a kirándulóhelyeken hagyott hulladék, az út mentén, erdőben eldobott szemét és a műanyag palackok. Kirándulás közben is oda kell figyelnünk közvetlen környezetünkben: annyi élményt nyújt és csodát ad nekünk, hogy kötelességünk vigyázni rá!

Az úticél kiválasztása

Ha van rá lehetőségünk vágjunk neki bringával az utazásnak. A lakóhelyünktől távolabb eső helyszíneket megközelíthetjük vonattal, tömegközlekedéssel vagy autóval, azonban amint tudunk váltsunk túracipőre.

Pakoljunk hátizsákba
Túrázás közben senki nem szeret felesleges súlyt cipelni, így érdemes előre átgondolni mire lesz szükség. Ez nekünk is könnyebbség és a szemétterelmelést is csökkenti. A hátizsák a legpraktikusabb. Az uticsomagba készítsünk nassolnivalót, gyümölcsöt, hámozott zöldségeket. A vizet újratölthető kulacsba tegyük, így mindig újra tudjuk tölteni friss forrásvízzel vagy kútvízzel ha olyan helyen kirándulunk.

Zöld Követ tanácsok:

  • mindig legyen nálunk újratölthető kulacs;
  • a kis nasikat, gyümölcsöket uzsonnás dobozba csomagoljuk;
  • a sütögetéshez konyhai törlőkendő helyett, használunk konyharuhát;
  • a keletkezett szemetet vigyük magunkkal a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőig;
  • tervezzük meg előre, hogy mire lesz szükség a kirándulás során, és csak ezeket vigyük magunkkal!