Rólunk

A Zöld Követ Egyesület 2020 júliusában jött létre. Civilszervezetünknél azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Tudjuk, hogy azonnali szemléletváltásra van szükség annak érdekében, hogy megóvjuk közvetlen környezetünket és Földünket.

Hiszünk benne, hogy a most a legjobb idő a cselekvésre.
Hiszünk benne, hogy az igazi szemléletváltást csakis együtt, közösen érhetjük el, közösségi összefogással.
Hiszünk benne, hogy együtt, sok kicsi lépéssel egyre nagyobb és a Földünk számára is érezhető eredményeket érhetünk el.

Tarts Velünk Te is!

Alapítónk: Király Nóra

Király Nóra vagyok, a Zöld Követ Egyesület alapítója. Már több mint tizenöt éve a családokért és társadalmi ügyekért dolgozom nap mint nap. Mindig is elkötelezett voltam a környezet védelme és szeretete iránt, a gyermekeimet is ebben a szellemben nevelem. Nagyon fontos számomra, hogy már kisgyermekkortól tudatos környezetvédelemre tanítsuk a gyermekeket, hiszen így a most felnövekvő generációnak már természetes lesz a közvetlen környezetünk szeretete és védelme is.

A Zöld Követ Egyesületünk célja, hogy irányt mutasson a környezetvédelem iránt érdeklődők számára, a családokkal megismertesse a környezettudatos nevelést, valamint edukálja a most felnövő generációt, hiszen a jövő az ő kezükben van.

Úgy gondolom, hogy hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell szembenéznünk. Figyelmet kell fordítanunk a klímaválságra, részt kell vennünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, közösen!

Hiszem, hogy ehhez itt és most szemléletformálásra van szükség! Tegyük meg együtt az első lépéseket! 

„ A földi élet jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e cselekedni. Sokan egyénileg is megtesznek minden tőlük telhetőt, ám valódi sikert csak akkor érhetünk el, ha gyökeres változások mennek végbe a társadalomban, a gazdaságban és a politikában.”

David Attenborough

Célunk

Az Egyesületünk célja a környezetvédelem és a környezettudatos magatartás fontosságának kihangsúlyozása, a kisgyermekes családok és a felnövő generáció edukálása a Földünk megóvása érdekében.

Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, és hogy lépjünk fel együtt Földünk megóvásáért. Mindehhez elengedhetetlen, hogy Magyarország lakossága szemléletváltáson essen át. Civilszervezetünkkel mi is minden erőnkkel ezt kívánjuk támogatni és ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Legfontosabb témakörök, amelyekkel az egyesületünk foglalkozik:

Gyermekek és fiatalok környezettudatos nevelése

A felnövő generáció kezében van a jövő. Ha környezettudatos gyermeket nevelünk, felnőttként már természetesen lesz neki közvetlen környezetének szeretete, védelme és ezt is fogja tovább adni saját gyermekeinek.

Műanyagmentes élet népszerűsítése

A világ lassan belefullad a rengeteg különféle műanyagba. A környezetvédelmen belül kiemelkedően fontos támogatni ezen termékek betiltását, és a műnyag alternatívák megismertetését, valamint az újrafelhasználó csomagolások, termékek népszerűsítését.

Szelektív hulladékgyűjtés megismertetése és népszerűsítése, hulladékcsökkentés

A helyes szelektív hulladékgyűjtés elsajátítása nagyon fontos, ugyanis ezzel rengeteg káros anyagtól és műanyagtól kíméljük meg bolygónkat. Emellett pedig a legfontosabb a hulladék mennyiségének csökkentése a háztartásokban.

Ökoszorongás felismerése

A gyermekek már kicsi koruktól azt hallják, hogy rossz a levegő, veszélyben van a bolygó, elfogy a tiszta víz. Ettől szorongás alakul ki bennük. Ezeknek a tüneteknek a felismerése, a probléma kezelése rendkívül fontos, hiszen a klímadepresszió súlyos gondokhoz vezethet.

Üzenetünk

Üzenetünk mindenki számára az, hogy tegyen a közvetlen környezetéért! Jelenleg 7,8 milliárd ember él a Földön, ennek pedig legalább a fele mondta már azt egyszer élete során, hogy “amit én tenni tudok, az nem számít!” Ha ezt összeadjuk, már igencsak sokat tehettünk volna Földünk megóvásáért! Így legfőbb üzenetünk az, hogy nem számít mennyire apró a lépés, amit tenni szeretnél, tedd meg! Lépj a zöldebb útra és cselekedj! Tegyünk azért, hogy bolygónk élhető legyen a következő generációk számára is!

Mutassunk példát a körülöttünk élőknek, segítsük azokat, akik még most teszik meg az első lépéseket a környezetbarát életmód felé. Együtt könnyebb!