Otthon

A környezettudatos otthon kialakítása nagyon fontos, hiszen az otthonunk az a hely, ahová minden nap hazamegyünk, ami biztonságot, melegséget nyújt. Kellő elszántsággal, odafigyeléssel modern, korszerű és környezetbarát otthont alakíthatunk ki.

Vásároljunk természetes, hosszú élettartamú bútorokat

Sokszor csábítónak tűnhet az olcsóbb, műanyag borítással készült bútor, azonban hosszútávon egyáltalán nem éri meg. A fából vagy egyéb természetes anyagból készült berendezési tárgyak bizonyulnak jó befektetésnek és ezek sokkal jobban megfelelnek a környezettudatos gondolkodásnak is.

Energiatakarékos háztartási gépek

A háztartási gépek vásárlásakor érdemes magas energiahatékonyságú gépeket vásárolnunk. A régi típusú mosgógépek, hűtők és fagyasztók rengeteg felesleges energiát használnak, ez pedig a pénztárcánknak sem tesz jót.

Jó minőségű nyílászárók

Szintén az energiatakarékosságot figyelembe véve a nyílászárók kiválasztásával is sokat tehetünk környezetünkért.

Vízhasználat
A vizet sokszor úgy használjuk, mintha egy kimeríthetetlen forrás lenne. Ha tehetjük szereltessünk fel a lakásba víztisztító berendezést, így a műanyag palackos vizet le is cserélhetjük a friss, tisztított vízre. További tanácsok a vízpazarlás csökkentésére:

  • ne indítsuk el a mosógépet fél adaggal;
  • fogmosáskor, borotválkozáskor ne folyassuk a vizet;
  • a csapok és a zuhany végére aerátoros csapvéget, zuhanyfejet szereltessünk – ez levegőt vegyít a vízbe, így kevesebb víz is elég;
  • mosogatáskor, ha lehet, álló vízben mosogassunk, és folyó vízben öblítsük le az edényeket;
  • ha van rá lehetőség a kertben gyűjtsünk esővizet, a virágok is meg fogják hálálni.

Az otthonunk ékei: a növények
A növények lakásunk légtisztítói, remek élettani hatásokkal rendelkeznek és nem mellesleg csodásak dekorációként is.

Mosás
A környezetbarát mosás egyáltalán nem bonyolult. A legfontosabb hozzá a megfelelő mosógép és a jó minőségű környezetkímélő mosószerek. A mosószóda kiváló ruhák áztatásához, mosogatáshoz, sőt általános tisztításhoz is használható, a csempéről kiválóan eltávolítja a szennyeződéseket. A mosóparfüm remekül helyettesítheti az öblítőt, nagyon finom illatot kölcsönöz a ruháknak. A mosódió szerencsére egyre elterjedtebb a háztartásokban, tisztító hatása nagyon jó. Vízzel érintkezve habzik és 100%-osan antiallergén. Ezek a termékek nem tartalmaznak vegyszereket, így a vízbe kerülve nem szennyezik környezetünket.