Fürdőszoba

A fürdőszobában található nem környezetbarát eszközöket könnyedén helyettesíthetjük többféle alternatívával. Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy mit érdemes beszerezni, hogy valóban környezetbarát-háztartást vezethessünk.

Vattakorong helyett pamut arctisztító korong
A párnák egyik oldala pamutból, míg a másik oldala vastag, puha textil, nem tartalmaz semmilyen szintetikus anyagot. Egy környezetbarát háztartásba szinte nélkülözhetetlenek ezek a kis korongok. A hölgyek mindennapi életének része, hiszen használható sminklemosáshoz, arctisztításhoz. A korongok mosógépben tisztíthatóak 30-40 celsius fokon. A makacs szennyeződések, foltok eltávolításához használhatunk mosószappant vagy folttisztító sót.

Műanyag fogkefe helyett bambusz fogkefe
A fogkefe fogyóeszköz, így nem mindegy milyet választunk. A hagyományos, műanyag fogkefék többszáz év alatt bomlanak le, nagyon környeztkárosító a hatásuk. Ezzel szemben a bambusz egy gyorsan megújuló növény, így rendkívül környezettudatos alapanyag. A belőle készült termékek könnyűek, tartósak és antibakteriálisak.

Ez a különleges növény nem igényli a mesterséges öntözést, és könnyen le is bomlik a földben.

Tusfürdő és sampon
A műanyag flakonos tusfürdőktől és samponoktól érdemes megszabadulni, ugyanis sokszor a bennük található termékek tele vannak vegyszerekkel, amik szennyezik a vizet. A műanyag csomagolásoknak pedig 400-500 évre van szükségük a lebomláshoz. Egyre több drogériában, illatszer üzletben lehet már újrahasznosítható flakonos termékeket kapni, de számtalan olyan bolt létezik, ahol csomagolásmentes, száraz termékeket vásárolhatunk.