Sport

Az egészséges életmód, a sport és a környezetvédelem, a természet szeretete szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A tiszta környezet alapvető fontosságú az emberi egészség és jólét szempontjából.

Tudatos étkezés és tudatos vásárlás

A tudatos táplálkozás az egészséges életmód alapja. Ha össze-vissza eszünk, azzal ártunk a szervezetünknek, és közvetve a környezetünknek is, hiszen számtalan fölösleges tápanyagot viszünk be, amire valójában nincs szüksége a szervezetünknek, ilyen például a túlzott cukorfogyasztás, vagy az üdítők vásárlása.

A vásárlásnál is legyen kulcsszó a tudatosság. Írjunk listát bevásárlás előtt, így kisebb eséllyel kerülnek felesleges dolgok a kosarunkba. Ha előre megtervezzük a heti menüt, könnyebb lesz egy adott étrendhez tartani magunkat és a vásárlást is megkönnyítjük. Ezzel a pénztárcánknak is jót teszünk hosszútávon.

Sportoljunk a szabadban

Biciklizzünk

A biciklizést választhatjuk hétvégi vagy munka utáni tevékenységnek is, de akár mindennapos közlekedési formánkká is válhat! Ha tehetjük járjunk kerékpárral munkába, ezzel a napi mozgás szükségletünket is kielégíthetjük, illetve nagyon jót teszünk környezetünknek is: nulla lesz a károsanyag kibocsátásunk.

Fussunk

A természetes fény feltölti a testet és a szellemet, a friss levegő energetizál! A napsugarak D-vitaminnal töltik fel a szervezetünket, ezt pedig egyik edzőterem sem tudja biztosítani!  Bár az edzőterem és az ott található erősítő és kardiogépek sok esetben fontos kiegészítői az edzéstervnek, nem jó csak oda koncentrálni a sportolásunkat.

A futópadon a talaj halad, míg a szabadtéri futás során nekünk kell minden egyes méterért megküzdeni. Ez növeli az erőnlétet és az állóképességet.

Használjuk a szabadtéri edzőtermeket

A kültéri mozgás csökkenti a vérnyomást és a stresszt, ugyanazokat az előnyöket tapasztalhatjuk, mint a futás esetében. A legjobb a kültéri kondiparkokban: nincs nyitvatartási idő. Ha van rá módunk, használjunk TRX-et, ezzel egy komplett átmozgató edzést le tudunk bonyolítani szinte bárhol, ahol lehetőségünk van rögzíteni a TRX-et.