A Zöld Követ Egyesület a “ Magyarország zöld úton jár!“ programhoz stratégiai partnerként csatlakozott. Egyesületünk az online zöld párbeszéd hírét szeretné minél több, hazánkban élő, környezettudatosan gondolkodó és személyes véleményét szívesen megosztókhoz eljuttatni. Számunkra minden ember véleménye kiemelt fontossággal bír a környezetvédelem, és fenntarthatóság kérdéskörében, melyről az online zöld konzultáció segítségével teljesebb képet kapunk. A megosztott javaslatokat civil szervezetünk beépíti munkájába, ezzel segítve a jövőben egy tisztább, zöldebb, élhetőbb élettér kialakítását.

Örülünk, hogy a környezetvédelem témája itthon is fókuszba került és egyre nagyobb hangsúlyt kap. A zöld párbeszédbe bárki bekapcsolódhat, hiszen mindenki véleménye számít, ezáltal bárki aktívan részese lehet a tisztább és élhetőbb környezetünk megteremtésében.

A párbeszéd legfontosabb elemei közé tartozik a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, Magyarország és az Európai Unió által meghatározott klímacélok, a hulladékgazdálkodás és a közösségi közlekedés környezetbarát technológiájának támogatása. Mindenki elmondhatja, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között a megújuló energia népszerűsítéséről, a zöldenergia közlekedésben való használatáról, vizeink megóvásáról, az illegális hulladéklerakók felszámolásáról valamint az egyszer használatos műanyagok (pl. eldobható szívószálak, műanyag eldobható tányérok, poharak, bevásárló táskák) forgalmazásának betiltásáról és az üveg- és műanyagpalackok, valamint a fémdobozok visszaváltásának lehetőségéről.

A kérdőívet, interneten keresztül minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár kitöltheti.

Az online kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe.

Online zöld kérdőív

A 12 kérdésből álló online zöld kérdőív 2021. október 2. – november 28. között az alábbi linken érhető el: https://zold.kormany.hu/