A IV. ÖKO Zsibongó egész napos családi eseményének kiállítói partnereként vett részt a Zöld Követ Egyesület csapata a 250 éves Füvészkertben, 2021. november 21-én.  Az ELTE Füvészkert csodálatos díszletet adott az egészség- és környezettudatos edukációs programhoz. A kilátogató családok a környezetvédelemmel és a környezettudatossággal játékos formában találkozhattak.

Az egészség és környezettudatosság jegyében 2021. november 21-én, vasárnap került megrendezésre a IV. ÖKO Zsibongó családi rendezvény, melyhez a Zöld Követ Egyesület is örömmel csatlakozott. Az esemény fővédnöki tisztét Dr. Nagy István Agrárminiszter vállalta.

   

   

A Zöld Követ munkatársai az egyesület standjánál szeretettel várták a családokat: a gyerekek kipróbálhatták a zöld szemléletformáló logikai és ügyességi játékokat, a szülők eközben megismerhették a kormány „Magyarország Zöld úton jár” – online párbeszéd a környezetvédelemről programját, és helyszínen megoszthatták véleményüket is az online zöld kérdőív kitöltésével, melynek 12 kérdése a környezetvédelem legfontosabb témáit érinti.

Az egészséges, mentes hazai kézműves portékák mellett tartalmas és kreatív programok várták a Füvészkertbe kilátogató családokat, ahol az ünnepi készülődés jegyében adventi koszorút és madárházat  is készíthettek a látogatók. Ez alkalommal is elkészült a rendezvény közös festménye, melyen néhány ecsetvonással mindenki otthagyhatta a kézjegyét.

A Zöld Követ Egyesület apró ajándékokkal kedveskedett a résztvevőknek.