A PLANET Budapest 21 Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón a Zöld Követ Egyesület is részt vett az online zöld párbeszéd  társadalmi népszerűsítésében, valamint bemutatkozott környezettudatos tevékenységeivel és zöld aktivitásaival.

„A Fejlődés harmóniában a természettel” címmel került megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, Közép-Európa legnagyobb nemzetközi fenntarthatósági konferenciája és kiállítása. A rendezvény során a kiállítók bemutatták az élelmiszeripart, a vízgazdálkodást, az energiaszektort, a hulladékgazdálkodást, a közlekedést, illetve a nagyvárosokat és otthonokat modernizáló, a fenntartható fejlődési fordulatot előmozdító, legújabb közép-európai fejlesztéseket. A szakkiállítók között kiemelt szerepet kaptak a startup vállalkozások ötletei és megoldásai is. Az Expó kiváló kapcsolatépítési lehetőséget kínált a szakmai szervezetek, így a Zöld Követ Egyesület számára is.

A Zöld Követ Egyesület a kormány “Magyarország zöld úton jár!“ online zöld párbeszéd a környezetvédelemről programjának szakmai együttműködő partnerként a Planet Budapest 21 kiállításon népszerűsítette a kormány zöld programjának alapját képező online párbeszédet. A fenntarthatósági expó látogatói a Zöld Követ Standjánál QR kódos mobil vagy Ipad eszközök segítségével töltötték ki az online zöld kérdőívet. A felmérés 12 kérdésben a megújuló energiák, az elektromos közlekedés, a hulladékok és az egyszer használatos műanyagok kérdéskörét, valamint a szemléletformálás és az illegális szemeteléssel kapcsolatos esetleges szankciók témaköreit járja körül. A kitöltött kérdőívek, lakossági visszajelzések segítik az egyesület szakmai munkáját.

   

Steiner Attila, az ITM államtitkára és Gyurta Dániel olimpikon is meglátogatta standunkat, ahol Király Nórával, egyesületünk elnökével közösen népszerűsítették a zöld online zöld párbeszédet.

 

A Zöld Követ Egyesület standjánál a gyermekek játékos formában próbálhatták ki a zöld szemléletformáló logikai és ügyességi játékokat, szüleik pedig zöld témájú kvízjátékban tesztelhették tudásukat.

PLANET Budapest 21 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó
2021. november 30. – december 5.
HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

Videó-link: https://www.facebook.com/zoldkovet/videos/2161135087389397