2022. szeptember 3. 12:00-20:00
Debrecen Kerekerdő Élménypark

A Zöld Követ Egyesület Országos Roadshow célja a környezettudatos életmód népszerűsítése, a hulladék csökkentésének és a fenntartható életforma népszerűsítése.

Számos vidéki városba ellátogatunk, ahol elsődleges célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a bolygónk védelmére, mivel a természeti és környezeti értékek megőrzése a mi feladatunk. Úgy gondoljuk, hogy hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell szembenéznünk. Figyelmet kell fordítanunk a klímaválságra, részt kell vennünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben!

A Debrecenben megrendezett egész napos rendezvényen felhívtuk a figyelmet környezetvédelmi a globális problémákra, elsősorban a bolygónkon keletkezett hatalmas mennyiségű hulladékra, valamint alternatív megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésének területén. Bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.

A Zöld Követ Egyesület Országos Roadshow-jának debreceni helyszínén lehetőség nyílt játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre. Az érdeklődő családok elsősorban a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg, készíthettek PET palack virágtartót, PET palackból ügyességi játékot valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó). A legkisebbeket geo homokozó várta.

Bízunk benne, hogy – ha csak kis mértékben is, de – rendezvényünk által elő tudjuk mozdítani azt a vágyat az emberekben, hogy tegyenek a környezetünkért, kevesebb energiát fogyasszanak, szelektálják a hulladékot.