2022. szeptember 10. 12:00-20:00
Budapest Margit-sziget

    A Zöld Követ Egyesület a budapesti helyszínen megrendezett Országos Roadshow alkalmával elsősorban a családokat a gyerekeket szólította meg, feléjük fordult, mivel a felnövekvő generáció és a rájuk legnagyobb hatást gyakorló szüleik a társadalmunk tartópillérei. Célunk a családok körében a környezettudatos életmód népszerűsítése, amelynek elsajátítását már egész kis korban célszerű elkezdeni, annak érdekében, hogy az a későbbiekben rutinszerű gyakorlattá váljon.

    A Zöld Követ Egyesület környezetvédelmi sátorában lehetőség nyílt játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre. Az érdeklődő családok, gyerekek és felnőttek elsősorban a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg. Készíthettek PET palack virágtartót, melybe növények ültetésére is lehetőség nyílt, emellett, készült PET palackból ügyességi játék valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba is (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó). A legkisebbeket geo homokozó várta.

    PET palackok felhasználásával elkészítettünk egy PET palack kapapét is, mely akár napi használatra is alkalmas. 200-300 db kidobásra szánt, hulladék PET palackot használtunk fel az elkészítése során, melyek nem hulladékként kerültek a kukába, hanem hasznos, használati tárggyá változtak.

    Mindezen túl kérdőív kitöltésére kértük a hozzánk látogatókat, melynek célja szintén az edukálás, a családok szemlélet váltásának előmozdítása. Bízunk benne, hogy – ha csak kis mértékben is, de – rendezvényünk által elő tudjuk mozdítani azt a vágyat az emberekben, hogy tegyenek a környezetünkért, kevesebb energiát fogyasszanak, szelektálják a hulladékot.

    Az egész napos rendezvényen felhívjtuk a figyelmet környezetvédelmi a globális problémákra, elsősorban a bolygónkon keletkezett hatalmas mennyiségű hulladék keletkezésére, valamint megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésének területén. Bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.