2022. szeptember 17. 12:00-20:00
Pécs Central Wakeboard Park

A pécsi helyszínen megrendezett Országos Roadshow célja, hogy az emberekhez közelebb hozzuk a környezetvédelem ismeretét és szeretetét. Programjaink során olyan játékos, könnyen elsajátítható módszereket, gyakorlatokat mutatunk be, melyek segítségével kézzelfoghatóan kevesebb hulladék keletkezik háztartásunkban, környezetünkben.

A programok során minden korosztályt szeretnénk cselekvésre bírni, hiszen sohase késő elkezdeni a környezettudatos életmód kialakítását.

A sátrunkban lehetőség nyílt játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre. Az érdeklődő családok, gyerekek és felnőttek a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg. Mindig fontos hangsúlyozni azt, hogy a keletkezett hulladékot másodlagos módon sok esetben újra tudjuk hasznosítani, ami gyakran nemcsak a hulladék mennyiségének csökkentését hozza maga után, hanem a pénztárcabarát megoldásokat is kínál.

A vállalkozó kedvűek PET palack felhasználásával virágtartót készíthettek, melybe növények ültetésére is lehetőség nyílt, emellett, készült PET palackból ügyességi játék valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba is (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó).

A kezek mellett az agyakat is cselekvésre bírtuk, hiszen egy kérdőív kitöltésére kértük a hozzánk látogatókat, melynek célja szintén az edukálás, a családok szemlélet váltásának előmozdítása.

Bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.