A 2022/2023-as tanévben elindítjuk a ZÖLD KÖVET és ZÖLD PECSÉT programot a magyar közoktatás iskolai közösségei számára, hogy az együttgondolkodás, és a közösség ereje által a fiatalok széles körében népszerűsítsük a fenntartható fejlődés gondolatát. A „ZÖLD KÖVETEK HÁLÓZATÁVAL A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT” címmel Országos iskolai együttműködés és módszertan elsőként jön létre Magyarországon.

Zöld követ és Zöld pecsét program az iskolai közösségek számára

Létrehozzuk a csatlakozni szándékozó iskolákkal közösen a fiatal ZÖLD KÖVETEK hálózatát és a ZÖLD PECSÉT iskolai programot. A követeket az iskolában a szakmai közösséggel választjuk majd ki és egy esztendőn keresztül képviselik intézményüket.

Civil szervezetként egyesületünk kiemelten fontosnak tekinti, hogy hazánkban is széles körben felhívja a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire és következményeire. Célunk a természeti és környezeti értékek megismertetése, a felnövekvő generáció edukálása, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, és lépjünk fel együtt Földünk megóvásáért.

Az esemény védnöke: Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke és Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ igazgatója

A csatlakozó iskolák közös a csatlakozási nyilatkozatot is elfogadják: ZÖLD PECSÉT

Partner iskolánként csatlakozik 1-1 KÖVET (tanuló); 1-1 MENTOR (oktató, pedagógus); 1-1 ATTASÉ (szülő, külsős támogató)

A követekkel megalakításra kerül a ZÖLD KÖVETI TANÁCS, melynek tagjait az iskolai közösség és az Egyesület elnöke közösen avatják. A Követi Tanács kiválasztása iskolánként, szorosan együttműködve a helyi iktatói közösségekkel, a PROGRAM szervezésében workshopokon és játékos versenyeken tesztekkel történik.

A programban az iskolai saját vállalások mellett a szülői közösség is bekapcsolódhat az Egyesületünk által kínált zöld módszertanokba és alábbi programokba:

  • Hulladékmentes program és kihívás
  • Ökológiai lábnyom csökkentő program
  • Zöld olvasókör
  • Zöld eventek szervezése (GREEN APP)
  • Zöld minősítés és díj bemutatása és eljuttatása helyi vállalkozások számára.

A program regisztrációs felülete:  https://www.survio.com/survey/d/V6J9M2K1T7Q7I2Y4N

A program a csatlakozó iskolai közösségek számára térítésmentes!