M️inden korosztály számára szeretnénk közelebb hozni a környezetvédelmet. A legfiatalabb generáció az, amiknél nem szemléletváltásra van szükség, hanem alapvetően olyan gondolkodásmód kialakítására óvodás kortól, ami elkíséri őket egy életen át, annak érdekében, hogy bolygónk minél tovább élhető és éltető legyen.

Ennek elősegítése érdekében egy rajzversenyt hirdetünk az óvodás korosztály számára!

Témánk a FÖLD napja – A Föld mozog, az Anyag forog! Nézz szét! Vedd észre! Hasznosítsd újra! Használd másképp! Rajzversenyt hirdetünk, amihez nem csak jól kell tudnod alkotni, de a fejedet is okosan kell használni!

Témánk a körkörös gazdaság, ami azt jelenti, hogy a tárgyakat a lehető legtovább tudjuk használni, ha pedig használhatatlanná válnak kerüljenek megfelelő helyre, ahol újra lehet hasznosítani őket és új életet kapnak!

De mit is jelent ez, íme néhány példa, amit bátran lehet alkalmazni, és papírra vetni: könyvtárba járni, használt biciklit vásárolni, üveg pohárból inni, kulacsot használni, a kinőtt ruháidat ajándékozni, a nagytesóét bátran hordani, szelektíven gyűjteni a hulladékot, komposztálni… ezer példát sorolhatnánk még!

Nézz körül te is, mi az amivel tovább növelheted a körülötted lévő tárgyak használati idejét! És hogy hova kerül a szemét a szelektíven gyűjtött kukákból és mivé képes átalakulni? Milyen használati tárgyakat készítenek az összegyűjtött hulladékból? Számtalan ötlet! Most rajtad a sor, rajzold le neked mi jut eszedbe a hulladék csökkentésről és újrahasznosításról!

Választhatsz bármilyen technikát, rajzolhatsz ceruzával, filctollal, zsírkrétával vagy akár festhetsz is, A/3-as vagy A/4-es méretben. A rajzod hátoldalára írd rá a neved, jeledet, életkorodat, címedet, szüleid e-mail címét. Ha az óvodából küldöd a rajzokat mindenképp legyen feltüntetve az Óvoda neve, címe is.

Küldhetsz egyénileg is rajzokat, de az még jobb ha, az oviban foglalkoztok a témával és az óvónéni küldi be a rajzokat, ugyanis az az óvoda, ahonnan minimum 30 db rajz érkezik szelektív hulladékgyűjtőt vagy madáretetőt kap ajándékba!

 A legszebb, legkreatívabb rajzokat pedig értékes díjakkal jutalmazzuk!

Fődíj: 288 darabos rajzeszköz készlet, További nyeremények: Educa – Re-cycle társasjáték, BrainBox – Környezetismeret kicsiknek

Fontos, hogy a „A Föld mozog, az Anyag forog!” Körforgásos gazdaságról a gyerekeknek című ismertetőben leírtakat a gyerekek megismerjék, ezért kérjük a szülőket, óvónéniket hogy olvassák fel nekik bit.ly/mesegyerekeknek_zk

Valamint minden gyerek részéről regisztráció szükséges: www.bit.ly/ovisrajzversen

Az alkotásokat személyesen leadva irodánkban, postai úton, vagy elektronikusan, beszkennelve, e-mailben várjuk. A postán beküldött rajzok hátoldalán legyen feltüntetve az óvodás neve, életkora, jele, óvodája.

Iroda és postacím: Zöld Követ Egyesület 1118 Budapest Regős utca 13. földszint  e-mail cím: info@zoldkovet.hu

Beküldési határidő: 2023. április 20. csütörtök

Eredményhirdetés: 2023. április 21. (péntek) 17 óra

Helyszín: FSZEK Móricz Zsigmond Könyvtár Gazdagrét (1118 Budapest Nagyszeben tér 1.)

Abban az esetben, ha a díjazott nem tud részt venni az eredményhirdetésen, postai úton juttatjuk el nyereményét!

Bővebb információ: https://www.facebook.com/zoldkovet/posts/pfbid016UQtEX48zW7MJosEZSYh7hRSHj2qVYFapnqpArfhTDJXnNQUNDGxuYNKzUnfV1hl

Bízunk benne, hogy a szülők és a pedagógusok lelkes munkájának köszönhetően, valamint a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásának eredményeként a felnövekvő generációra olyan hatással leszünk, ami elősegíti a Földön keletkezett hulladék csökkentését és egy jobb jövőt biztosít számukra.