Családi rendezvényeinken célunk az, hogy minden generációt megszólítsunk és közelebb hozzuk, megismertessük a résztvevőkkel a környezetvédelmet, azt hogy apró lépésekkel hogyan tehetnek környezetünk védelme érdekében. 

Egy nap sem múlhat el anélkül, hogy a Zöld Követ Egyesület ne népszerűsítse valamilyen platformon a környezetvédelmet!

Budaörs, Kamaraerdőre egy kutyás aktivitással egybekötött zöld szemléletű rendezvényre vártuk a családokat, ahol a vállalkozó kedvűek megismerkedhettek a PET palack felhasználásának alternatív formáival. Lehetőség nyílt PET palackot kidíszíteni, majd abba különböző egynyári növények ültetésére nyílt lehetőség. Ezáltal a nyár folyamán is a növényápolás, locsolás egyfajta felelősségtudatot ébreszt a gyerekekben és látható, tapasztalható módon formálhatják közvetlen környezetüket és felelősséggel tartoznak egy növény fejlődéséért, tágabb értelemben bolygónkért. 

Ezen túl a felnőtteket kvízekkel, a fiatalabbakat pedig játékos, környezetvédelemhez kapcsolódó színezőkkel, foglalkoztatókkal vártuk. 

Családként, egyénként legjobban arra kell odafigyelnünk és felhívni a hozzánk érkezők figyelmét is, hogy legnagyobb mértékben a bolygónkért abban az esetben tehetünk, ha csökkentjük energiafelhasználásunkat és mindamellett odafigyelünk arra, hogy a háztartásunkban keletkezett hulladékot minimálisra csökkentsük valamint megfelelően szelektáljunk. 

A környezetvédelmi programokon túl kutyás bemutató, RápaRetekMogyoró interaktív gyerekműsor és manó előadás is várta a látogatókat a nap folyamán

A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 projekt keretében valósult meg.