Mozogj zöldben! – jelmondattal szerveztünk családi napot, ahol a környezetvédelem mellett a sport is jelentős szerepet kapott. 

Az egész heti borongós, esős időt követően a zöld családi futóversenyre még a nap is kisütött, és a friss kora nyári idő rengeteg érdeklődőt vonzott a Budapesten, Őrmezőn szervezett családi napra, ahol a futóverseny mellett zöld programokkal is vártuk azokat, akik érdeklődnek a környezetvédelem iránt. 

Rendkívül fontos, hogy a mozgás és a környezetvédelem is a mindennapok része legyen, hiszen kiegyensúlyozott, boldog életet csak akkor élhetünk, ha testünk és környezetünk is egyensúlyban és harmóniában van.

Felhívtuk a résztvevő figyelmét arra, hogy megfelelő magatartással és odafigyeléssel hogyan csökkenthető a körülöttünk keletkező hulladék mennyisége. 

Mindenképp fontos kiemelni, hogy a nagy tömegeket vonzó rendezvények rendkívül nagy mennyiségű hulladék termeléssel és sokszor szeméthegyekkel járnak. Mi ennek is elejét vesszük, szorgalmazzuk a kulacsok frissítő ponton való megtöltését, gyümölcsöt kínálunk a résztvevőknek, valamint az esetlegesen hátra maradt hulladékot minden esetben eltakarítjuk a rendezvényt követően. Példát mutatva ezzel, hogy egy rendezvényen, ahol több száz család egy időben, egyszerre van jelen, igenis lehet és szükséges is az ökológiai lábnyom minimálisra történő redukálása.

A programok között a felnőtteket kvízekkel, a fiatalabbakat pedig játékos, környezetvédelemhez kapcsolódó színezőkkel, foglalkoztatókkal vártuk, melyek mindig nagyon népszerűek, és megmozgatják a gyerekek fantáziáját. Rengeteg kérdést válaszolunk meg számunkra, amelyek elősegítik azt, hogy a mindennapok során is környezettudatosan éljenek, sokszor példát mutatva szüleiknek. 

Programjaink rendkívül népszerűek, és látható, hogy a családok érdeklődnek a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és az energia csökkentés lehetséges módjai iránt, ami azt mutatja a Zöld Követ Egyesület környezetvédelmi szemléletű családi napjai hiánypótlóak.