Tegyünk együtt a tisztább környezetért! – jelmondattal indítottunk szemétszedő akciót a Pólus Centerrel együttműködve, azzal a céllal, hogy a nagyáruházban szervezett szemléletformáló program sorozathoz kötődően megtisztítsuk a Szilas patak környékét. Sajnos a nagyáruházak környéke a nagyszámú látogató miatt sok esetben rendkívül szennyezett, ez tapasztalható a Pólus Centernél is. A lelkes kis csapatunk a Szilas-patak mentén, a természetvédelmi terület határán tisztította meg a környéket, ahol sajnos rengeteg rendkívül szennyező cigicsikk és egyéb hulladék volt. A környéken hatalmas probléma, hogy az emberek nemtörődöm viselkedése miatt igen magas a szennyezett területek aránya.

Az áruházban a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódóan lehetőség nyílt érdekes előadásokat meghallgatni a szobanövények ápolásával és gondozásával kapcsolatban, valamint kedvezményes növényvásárt is szerveztek.  

Az áruházak kiemelt feladatuknak tekintik a szemléletformálását, mely elengedhetetlen egy ilyen nagy forgalmat bonyolító üzletben. Fontos, hogy felhívjuk a vásárlók figyelmét arra, hogy a megvásárolt élelmiszerek, használati cikkek csomagolását minden esetben a szelektív hulladékgyűjtő edénybe dobják, a háztartásukban keletkezett hulladékot szétválogatsák.

Köszönjük, hogy vannak olyan lelkes helyiek, akiknek az épített környezeten túl fontosak a természeti értékek is, és megóvásuk érdekében csatlakoztak hozzánk.