Az Országos Roadshow hazai és határon túli állomásain felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem globális problémáira helyi szinten, közös erővel megoldásokat találjunk. Elkötelezetten hisszük, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programokban való részvétel elősegíti, és hozzájárul a családok környezettudatos magatartásához, ez által a keletkezett hulladék mennyiségét szűkebb és tágabb környezetünkben számottevően csökkenteni tudjuk.

A Zöld Követ Egyesület Országos Roadshow erdélyi állomásán, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban Tusványoson megvalósult pódiumbeszélgetésen a családon belüli környezetvédelmi szemléletformálás elősegítése volt terítéken, hiszen valljuk, hogy családi összefogással tehetünk a legtöbbet a környezetünkért.

A beszélgetés során elhangzott, hogy kutatások szerint a magyar családok elsöprő többségének fontos a környezetvédelem, és a szülők gyermekeiket is ebben a szellemben nevelik, és a generációk együttműködését is a gyermekek hozzáállása segíti elő, akik szüleiket, nagyszüleiket támogatják a környezettudatosságban. Általánosságban bár nagyon sokan tartják fontosnak a környezet védelmét, viszont konkrét lépésekre már jóval kevesebben hajlandóak, ha a saját kényelmük a tét.

Sokszor pedig éppen a gyerek ösztönzésére kezdenek el a családokban a környezetvédelemmel foglalkozni, ezt egyesületünk elnöke Király Nóra ötgyermekes édesanya is kihangsúlyozta a kerekasztal beszélgetésen, ahol a családon belüli környezetvédelem aktuális kérdéseivel kapcsolatban is  megosztották a résztvevők gondolataikat.

2023. július 20. 12:00
Tusnádfürdő, Száll Kálmán sátor