A budapesti Őrmezei Általános iskola adott otthont 2024. március 21-én a II. Zöld Követ napnak, amelyre 500 diák érkezett 28 iskolából az ország különböző pontjáról. Értékeltük az elmúlt egy évet, a legkiemelkedőbbek jutalomban részesültek, és a gyerekek színvonalas programokon – zöld labirintus, állatbemutató, utazó planetárium – vehettek részt. Büszkék vagyunk a kis zöldköveteinkre, akik segítenek hírét vinni: óvjuk, védjük környezetünket, bolygónkat. Ez a nap méltó folytatása lett a tavaly először, hagyományteremtő jelleggel megrendezett I. Zöld Követ Napnak

A Zöld Követ Egyesület számára kiemelten fontos, hogy hazánkban egyre szélesebb körben, már egészen iskoláskoról felhívjuk a figyelmet a környezetünk védelmére és környezetszennyezés valós veszélyeire. Kiemelt célunk, hogy a környezeti értékeket megismerje a felnövekvő generáció. Ezért is született meg a „Legyél Te is Zöld Követ!” programunk, melyhez egy év alatt közel száz iskola csatlakozott.

A II. Országos Zöld Követ napunkra az Őrmezei Általános Iskolába hazánk különböző részéről érkeztek gyermekek és tanárai több tucat iskolát képviselve. Ők mind a mi kis zöldköveteink, akik segítenek hírét vinni az egész országban: óvjuk, védjük környezetünket, bolygónkat.

A II. Zöld Követ Napra a fővárosba az ország minden tájáról érkeztek diákok és  tanáraik, és velük közösen ünnepelték meg idei sikeres zöld eseménysorozatot 2024. március 21-én.

Köszönettel tartozunk Raisz Anikó államtitkár asszonynak, hogy egész éveben támogatásáról biztosít bennünket, Hományi Tamás tankerület igazgatónak, és Ujkériné Diviák Mária igazgató asszonynak a csodás helyszínt, valamint Junghausz Rajmund és Bába Szilvia helyi képviselőknek a szervezésben nyújtott segítségüket.

A Zöld Követ Egyesület záróeseményén több száz diák és pedagógus vett részt a budapesti Őrmezei Általános Iskolában, ahol egyesületünk elnöke, Király Nóra összefoglalta az elmúlt évet, és kihirdette az eseménysorozatban részvevő győzteseket is. A diákok érdekes zöld előadásokon, workshopokon és játékos feladatokban vettek részt az egész nap során.

A záróeseményen részt vett Raisz Anikó, környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a családja számára is fontos a környezetvédelem, és környezetttudatosságra neveli a gyermekeit.

A nap játékos zöld feladatokkal zárult, a gyerekek játékos feladatokban, kihívásokban vettek részt,  melyhez egyesületünk képvideletében Király Nóra is örömmel csatlakozott.

Célunk, hogy a fővárosi inntézményeken kívül egyre több vidéki öko-iskola kapcsolódjon be zöld programjainkba, ezért folyatódnak a jövőben is a Zöld Követ Egyesület fő projektjei és zöld eseménysorozatai az ország egész területén, hogy a felnövekvő nemzedéknek már egyre inkább természetes legyen és a mindennapjaik részévé váljon környezetünk védelme.

Az eseményről készült fotóalbum közösségi oldalunkon ITT nézhető meg.

A II. Zöld Követ napról készült videó-összeállítás itt tekinthető meg.