Mozgalmas, zöld programokban bővelkedő évet zártunk idén. Izgalmas, új projektekkel, aktivitásokkal jelentkeztünk, melyek a jövőben is folytatódnak. 2023-ban továbbra is elkötelezetten folytatjuk a környezettudatosság jegyében bolygónk megmentéséért. 

Fogadjátok szeretettel kisfilmünket, melyben a 2022-es év legjobb pillanatai elevenednek meg!
Összefoglaló kisfilmünk ide kattintva nézhető meg >> Eseménydús zöld év áll mögöttünk 2022-ben

Izgalmas, hihetetlen sok programmal és kihívással bővelkedett számunkra az idei esztendő! Örömmel tölt el bennünket, hogy környezettudatos aktivitásaink országos méreteket öltöttek, s ennek köszönhetően egyre többen látják velünk együtt zöldebben a világot. Egész évben az vezérelt bennünket, hogy ne csak felhívjuk a figyelmet környezetvédelem globális problémáira, hanem gyakorlati megoldásokkal is szolgáljunk, mert elkötelezetten bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció környezettudatos szemléletét a zöld programokban való aktív részvétel nagymértékben erősíti. A környezettudatos életmódprogramunk keretében a hulladékcsökkentés különféle módjait mutattuk be, mellyel a fenntartható életformát népszerűsítettük. Számos vidéki városba eljutottunk, hogy felhívjuk a figyelmet természeti-környezeti értékeink megőrzésére, bolygónk védelmére.

Minden generáció. a kicsiktől a nyugdíjasokig érdekes és színes programokon találkozhatott velünk. A legkisebbekkel megtisztítottuk Budapesten Gazdagrétet, ebben Misi bohóc segített nekünk, a zöld családi programok keretében pedig a fővárosban, valamint jónéhány vidéki városban töltöttünk el értékes, játékos napot a gyermekes családokkal. Az idősekkel pedig faültetési programban vettünk részt az Ödön Expressz különvonatos kulturális kikapcsolódás egyik vidéki helyszínén.

A Zöld Országos Roadshow keretében az ország iskolásaival találkoztunk, hogy az iskolai közösségek együtt gondolkodva, a közösség együttes erejével tegyenek apró lépéseket környezetünk védelméért. Ennek csúcspontjaként a Környezetvédelmi világnapon a „Gyújts egy gyertyát a Földért!” aktivitás keretében az ország általános iskoláiban többezer gyermek egyszerre együtt énekelt Földünk védelme érdekében.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2022/2023-as tanévben elindítottuk az ELSŐ MAGYAR ZÖLD OLVASÓKÖZÖSSÉG programot az iskolai közösségek számára, valamint létrehozzuk a csatlakozó iskolákkal közösen a fiatal ZÖLD KÖVETEK hálózatát és a ZÖLD PECSÉT iskolai programot, mely elsőként jött létre Magyarországon. Csodálatos látni, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbbé kezd válni a könyvolvasás valamint a fenntartható fejlődés, környezettudatosság, s jó érzéssel tölt el bennünket, hogy ennek mi is részesei vagyunk.

Egyesületünk csatlakozott a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtéséhez, melynek keretében hozzájárultunk a kárpátaljai árva gyermekek szebb, önfeledtebb karácsonyához.

Örömteli, egészség- és környezettudatos új esztendőt kívánunk!

a Zöld Követ Egyesület csapata