2022. szeptember 24. 12:00-20:00
Szeged Partfürdő Kemping

A Zöld Követ Egyesület Országos Roadshow szegedi állomásán elsődleges célunk a környezetvédelmi szemléletformálás megalapozása, elősegítése volt.

Rendezvényeinken játékos programokon keresztül próbáljuk meg közelebb hozni az emberekhez azokat a napi rutinként elvégzendő feladatokat, amelyekkel a környezeti terhelést, a keletkezett hulladék mennyiségét közvetlen és közvetett módon szűkebb és tágabb környezetünkben számottevően csökkenteni tudják.

Az Országos Roadshow elnevezésű rendezvényeinken felhívjuk a figyelmet környezetvédelmi a globális problémákra, elsősorban a bolygónkon keletkezett hatalmas mennyiségű hulladék keletkezésére, valamint megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésének területén. Bízunk abban, hogy a felnövekvő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.

A programok során minden korosztályt szeretnénk cselekvésre bírni, hiszen sohase késő elkezdeni a környezettudatos életmód kialakítását.

A kézműveskedésen és a foglalkoztatók mellett környezetvédelmi témájú kérdőív kitöltésére kértük a hozzánk látogatókat, melynek segítségével játékos és elgondolkodtató kérdéseken keresztül vezettük rá az érdeklődőket a helyes környezetvédelmi magatartásra, illetve hívtuk fel a figyelmet meghökkentő környezetvédelmi szennyezésekre, melyekért elsősorban az emberi tevékenység felelős.

Sátrakban lehetőség nyílt PET palack felhasználásával virágtartót készíteni, melybe növények ültetésére is lehetőség nyílt, emellett, készült PET palackból ügyességi játék valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba is (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó).

Célunk a családok, egyének szemlélet váltásának előmozdítása. Hiszünk abban, hogy példamutató magatartással elérhető az emberek környezettudatos viselkedése, és rendezvényeink altal elő tudjuk mozdítani azt a vágyat az emberekben, hogy tegyenk a környezetükért. Kezdjünk kis lépésekkel, melyek nagyban hozzájárulnak a hulladék csökkentéséhez. Egy darab PET palack átlagos használati ideje 15 perc, lebomlási ideje kb. 400 év, tehát az utánunk következő 16 generáció környezetét is szennyezni fogja. Szorítsuk vissza a túlzott műanyag felhasználását és állítsunk megfelelő példát gyermekeink előtt. Felhívtuk a résztvevők figyelmét arra, hogy egy Földünk van, és jelenleg már az utolsó órába léptünk bolygónk megmentése érdekében.