Kis tettek is nagy változást hozhatnak. Ez az üzenete A Föld órája kezdeményezésnek, amit a World Wildlife Fund 2007-ben hozott létre. Cselekedj úgy, mintha az utolsó volna. Védd, ahol, ahogy csak tudod.

Bárhol is légy a világban támogasd a kezdeményezést és idén március 23-án, szombaton, magyar idő szerint 21:30-kor kapcsold le a lámpákat egy órára.

Vajon képes egy óra megváltoztatni a világot?

A Föld órája kezdeményezés arra ösztönzi az embereket, hogy vegyenek részt és működjenek együtt a bolygónk életének megőrzésében. Ne legyél kivétel, hisz a Te érdeked is. Bár az egy óra időtartama csak egy pillanat a Föld életében, mégis hatalmas hatással lehet a társadalmi tudatosságra és cselekvésre. Amikor milliók csatlakoznak ehhez az eseményhez, az üzenet erősebbé válik, és világszerte felhívja az emberek figyelmét a környezeti problémákra és azok megoldására. Egyetlen óra is képes összehangolni az embereket, hogy közösen tegyenek valamit a bolygó megóvásáért. Ezáltal a „Föld órája” nem csupán egy egyszerű esemény, hanem egy olyan mozgalom, amelyben minden résztvevő fontos szerepet játszik a fenntartható jövő építésében.

Ez az egy óra arra szolgál, hogy 60 percet szenteljünk bárminek, ami pozitív hatással van a Földre. Nyilván Magyarországon márciusban 21:30-kor eléggé sötét van, így nem tudunk virágokat ültetni, vagy egyéb kertészeti tevékenységet folytatni.

Ne ijedj meg, nem kell egy órát a sötétben ülnöd a Föld órája alatt!

Íme néhány ötlet mivel töltsd el azt az egy órát, amíg hagyod a Földet fellélegezni:

  • Menj csillagokat fürkészni: Tölts le egy csillagnéző alkalmazást, és fedezd fel a kozmoszt egy órára.
  • Ülj ki a teraszra, vagy egy parkba, vigyél egy nagy tömb gyertyát és olvass egy jó könyvet.
  • Sétáltasd meg a kutyád, vagy menj egy esti sétára a családoddal.
  • Esti piknikelj gyertyafénnyel: Megvacsorázhattok a kertben, vagy egy parkban, előre összekészített ételekkel. Mire megeszitek a vacsorát már el is telt az az egy óra.
  • Társasjátékozzatok gyertyafénynél.
  • Ülj ki egy padra beszélgetni egy rég nem látott baráttal.

Az élethez szükségünk van egy egészséges természetre. A természetnek pedig szüksége van arra, hogy minden nap kiálljunk mellette. A Föld életének megőrzésében mindannyiunknak van szerepe. Összefogással, együtt részévé válhatunk a megoldásnak. Lassítsuk a romboló folyamatokat és ne csak a Föld órájában próbáljuk visszafogni a Földet kimerítő tevékenységeinket.

A Föld órája egy gesztus és azon felül maga a remény, az egység és a közös cselekvés szimbóluma.

Kövess minket a Social Media felületeinken