2023-ban a Föld napjához kapcsolódóan került megrendezésre az országos támogatottságnak örvendő TeSzedd hulladékgyűjtési akció, melyhez koordinátorként csatlakozott a Zöld Követ Egyesület. Az akció évről évre azért kerül megrendezésre, hogy közös erővel szabaduljon meg szűkebb-tágabb környezetünk az illegálisan lerakott hulladékoktól. Céljuk, hogy minél szélesebb körben buzdítsák a lakosságot a felelős magtartásra, annak érdekében, hogy kulturált lakókörnyezetet alakítsanak ki maguk körül, melyet kellő odafigyeléssel fenn is tudnak tartani.

A 2023. április 27-én 9 órától Budapest Albertfalvára meghirdetett szemétszedő akcióhoz bárki önkéntesen csatlakozhatott. Külön öröm számunkra, hogy a Szent II. János Pál Iskolaközpont valamint a Kossuth Lajos Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai és tanárai is részt vettek a programon, hiszen a környezettudatos attitűd kialakítására és megerősítésére nagy figyelmet kell fordítani fiatal korban is. A kampány ugyanakkor elősegítheti, hogy egyre többekben kialakuljon, illetve megerősödjön az igény a környezete tisztaságára, és felhagyjon a szemeteléssel.

A nemcsak látványos, hanem igen aktív programhoz csatlakozott a két ismert influenszer,  Nagy Dani és Nagy-Kovács Ramóna is, akiknek a jelenléte és személyisége a fiatal generációra igen nagy hatást gyakorol.

Az akció során rekordszámú, több mint 300 diák részvételével tisztítottuk meg Albertfalvát, ahol a lelkes osztályfőnökök irányításával, a diákok 1 óra alatt előre meghatározott útvonalat követve fésülték át a környék utcáit.

Elképesztő mennyiséget, közel 10 m3 szemetet sikerült összegyűjteniük a kb. 2 km2 nagyságú területről.

A Zöld Követ Egyesület elsődleges célja a fiatal generáció megszólítása, felhívni a diákok figyelmét a környezetvédelemre, ezért is álltunk a TeSzedd kezdeményezés mellé koordinátorként. Hatalmas öröm számunka, hogy egy időben, egy helyen ennyi diák tett a környezetéért!

Köszönjük! Szuperek voltatok! ❤️♻️