Nézz szét! Vedd észre! Hasznosítsd újra! Használd másképp! – jelmondattal indítottuk el 2023. március végén rajzversenyünket, melyben az alkotásra ösztönzésen túl a gyerekek gondolkodására is hatással szerettünk volna lenni.

Témánk a körkörös gazdaság, ami azt jelenti, hogy a tárgyakat a lehető legtovább tudjuk használni, ha pedig használhatatlanná válnak kerüljenek megfelelő helyre, ahol újra lehet hasznosítani őket és új életet kapnak!

A rajzversenyre rekordszámú 864 db pályamű érkezett, egytől egyig mind csodálatos. Rendkívüli érzés megtapasztalni azt, hogy programjaink az óvodás korosztály köreiben is milyen népszerűek, köszönve ezt a szülőknek és az óvodapedagógusoknak.

Az eredményhirdetésre kézműveskedéssel egybekötött szemléletformáló foglalkozáson került sor a FSZEK gazdagréti könyvtárban 2023. április 28-án.

A kézműves foglalkozás során is arra hívtuk fel a figyelmet, hogyan lehet a körülöttünk lévő tárgyakat újrahasznosítani, az eredetitől eltérő módon használni.  Tejes, gyümölcsleves dobozból készítettünk pénztárcát, valamint a gyerekek megtekinthettek egy papírszínház előadást, aminek témája a felelős környezeti viselkedés volt.

Ez a programunk is igen népszerűnek bizonyult, ugyanis elárasztottuk a gazdagréti könyvtárat! Rengeteg gyerek látogatott el a programra, ahol egyesületünk alapítója,  Király Nóra elmondta, hogy nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ugyanis több mint 800 mű érkezett a versenyre!

Ezúton is gratulálunk minden kis óvodásnak, akik rajzokat küldtek nekünk és köszönjük az ovónénik munkáját is, akik bíztatták a gyerekeket az alkotásra.

Azok az óvodák, ahonnan több mint 30 rajz érkezett garantált ajándékotok kapnak.

A nyertesek listája:

  1. helyezett – 288 darabos rajzeszköz készlet – Halász Izabella Csilla 5 éves

Budapest XXII. kerület Csepel Csordakút Egyesített Óvoda Bóbita Tagóvoda

  1. helyezett – Educa – Re-cycle társasjáték – Nagy Éva Alexandra 4,5 éves

Gyál Bartók Óvoda

  1. helyezett – BrainBox – Környezetismeret kicsiknek – Lucskai Bence Béla

217 Boldvai Mesevár Óvoda

Gratulálunk a nyerteseknek, hatalmas taps illet minden résztvevőt!

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan érdeklődnek a környezetvédelem iránt és, hogy kezdeményezéseinket sikerrel tudjuk zárni, látva a rekordszámú beérkezett rajzok!

A rajzverseny a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 projekt támogatásával valósul meg.