A Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával „A jövő ZÖLD generációjáért díj 2023” környezetvédelmi pályázat indult a Fiatal Családosok Klubjával a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából. Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak szeretnénk elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.

Elkötelezetten hisszük, hogy a pedagógusok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése által megismerheti a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre. Hiszen az ő kezeik között formálódik a jövő generáció, melynek várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket az iskolai éveik alatt szükséges megszerezniük. Tudjuk, hogy a tanárok ajtót nyitnak a tudás, a párbeszéd és a közösségépítés felé, és úgy segítenek naponta a diákoknak a kihívásokkal teli világban megfelelni, hogy ők is számos feladatot oldanak meg. Szerepük a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.


„A jövő ZÖLD generációjáért díj 2023” k
örnyezetvédelmi pályázat első három díjazottja 100.000 Ft, 75.000 Ft és 50.000 Ft díjazásban részesül, illetve az iskola, ahol tanít ingyen környezetvédelmi/szemléletformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus iskolája részt vesz egy sorsoláson is, ahol egy 150.000 FT értékű környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszközt sorsolunk ki.

Várjuk a cégek felajánlásait is, akik fontosnak tartják a fenntartható fejlődést és szeretnék az ebben dolgozó pedagógusokat elismerni és segíteni.

A pályázatokat 2023. október 10 -ig várjuk a  https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2023/ weboldalon, ahol a pályázati feltételek is megtalálhatóak. Eredményhirdetés november elején.

Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!